Linnéakliniken

Välkommen under september till april! Sommarstängt under maj till augusti.

Efter att ha arbetat som operationssjuksköterska och konsult för ett större, Stockholmsbaserat företag som bedriver venös kärlkirurgisk verksamhet väcktes om att öppna egen klinik med möjlighet att behandla de enklare besvären, ådernät. Därmed finns nu Linnéakliniken mitt på Bjäre dit du kan komma för att få hjälp med detta.

Ådernät är mycket små och ytliga blodkärl som kan uppkomma på kroppen av olika anledningar. På Linnéakliniken behandlar vi dessa genom att med en mycket liten nål (0,3mm i diameter) spruta in ett läkemedel (aethoxysklerol)som får kärlet att ”klibba” ihop och med tiden försvinna.

I många fall får man ett fint resultat men tyvärr kan man inte garantera att de alltid försvinner. För de flesta syns ett märkbart resultat på några veckor och ungefär 70% av kärlen försvinner. För bästa effekt rekommenderas 2-3 behandlingar om du har utbredda besvär. 

Behandlingen utförs av Anna Matre som har god kunskap inom området och är legitimerad specialistsjuksköterska. Du kommer till Linnéakliniken på inbokad tid och besöket tar ungefär en timme. Efteråt kan du leva som vanligt men bastu och bad rekommenderas inte första två veckorna. Duscha och sporta går bra. 

Sticken svider för stunden men är snabbt övergående. Därefter blir det en inflammatorisk process som gör att det rodnar och svullnar lite lokalt, vilket är helt normalt och önskvärt. Denna process leder till att kärlen försvinner och dess restprodukter tas upp av kroppen. 

Vill du boka tid eller har några frågor?
maila till info@sportospine.se

eller smsa på 0704941158 så ringer vi upp dig.

Priser per behandling ;

Utbredda besvär 3500kr

Måttliga besvär 3000kr

Mindre besvär 2500kr

Enstaka kärl 2000kr

Vid din konsultation får du prisförslag och kan i lugn o ro värdera om du vill boka in tid för behandling.